Najveći bakšiš ostavljaju Amerikanci, najmanji Nemci

Bez autora
Mar 28 2010

Za većinu evropskih turista bakšiš je tradicija koju treba sačuvati - 62 odsto Engleza, 58 odsto Fracuza i 44 odsto Italijana izjasnilo se u prilog ostavljanja napojnice, dok polovina Španaca smatra da je treba obuhvatiti računom.Istraživanje koje je obuhvatilo 2.500 stanovnika Evropske unije, pokazalo je da su američki putnici najdarežljiviji kada je reč o ostavljanju napojnica, dok su "Oskara" za cicijašluk ubedljivo poneli nemački turisti...

Najveći bakšiš ostavljaju Amerikanci, najmanji NemciZa većinu evropskih turista bakšiš je tradicija koju treba sačuvati - 62 odsto Engleza, 58 odsto Fracuza i 44 odsto Italijana izjasnilo se u prilog ostavljanja napojnice, dok polovina Španaca smatra da je treba obuhvatiti računom.

Istraživanje koje je obuhvatilo 2.500 stanovnika Evropske unije, pokazalo je da su američki putnici najdarežljiviji kada je reč o ostavljanju napojnica, dok su "Oskara" za cicijašluk ubedljivo poneli nemački turisti.

Mnogi turisti redovno ostavljaju bakšiš - to čini 43 odsto Engleza, 31 osto Francuza, 22 odsto Italijana i 20 odsto Španaca.

Najveće napojnice dobijaju sobarice kojima turisti u proseku ostavljaju oko pet evra. Slede nosači, portiri i recepcioneri koji dobijaju oko dva evra.

Istraživanje otkriva da turisti često nagrađuju neku osobu samo zbog toga što im je simpatična ili ima prijatan spoljni izgled, pa se ne retko dešava da jedan široki osmeh ili plave oči imaju isti učinak kao i kvalitetna usluga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik